HISTORIA

Fruit de l'experiència adquirida en la seva formació, els dos socis fundadors de “Fies” (Joan Figueres i Josep Escuté) van decidir establir-se en un petit taller situat al carrer Sant Vicens de la nostra ciutat.


Van començar realitzant bàscules romanes de capacitats petites. (fins a 200 kg.) i per a bestiar.
Més tard, varen realitzar tots els treballs necessaris pel muntatge d'estufes i conductes tant d'ús domèstic com per a granges.


Van arribar a fabricar màquines de soldar a punts i rentadores de roba.

Amb l'impuls de l’avicultura a la nostra comarca i el fet d’ estar introduïts en ambdós sectors (avícola i metall), van instal·lar en el seu taller els útils necessaris per a realitzar un procés de recobriment del ferro i evitar així l'oxidació que era un greu problema per les instal·lacions avícoles.

El zincat electrolític va ser un servei que en aquells temps era una millora considerable, però aviat es van adonar que no era la millor, pel que van decidir muntar una petita instal·lació de galvanització en calent en una zona condicionada per a tal fi situada a la carretera d’Alcolea del Pinar, molt a prop de la ciutat.

Allí es va prendre consciència del que realment suposava mantenir una instal·lació d'aquest tipus i van començar a buscar bons consells i solucions a la problemàtica d'aquest ofici.

Després de pocs anys van adquirir uns terrenys al carrer Sabadell i van traslladar tota la seva activitat a les noves instal·lacions, creient necessari deixar la construcció de bàscules i estufes per a dedicar-se a la galvanització i zincat de peces metàl·liques.

Al 1990 es va tancar la secció de zincat electrolític, el que va permetre una optimització de l'espai dedicat a la galvanització en calent.

Des de l'any 1999, GALVANITZATS FIES té implantat un sistema de gestió de la qualitat d'acord a la Norma ISO 9001.

Disseny Web: Jordi Besora